Search
Close this search box.

Na Trgu nezavisnosti centralna proslava Dana Vojske Crne Gore

Centralna proslava Dana Vojske Crne Gore održaće se sjutra, u petak 7. oktobra u Podgorici, na Trgu nezavisnosti. Program počinje u 18.00 časova.

Na svečanosti će govoriti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević.

Kako napominju u saopštenju Ministarstva odbrane, sjutra će oko 30 novih vojnika po ugovoru položiti zakletvu, a biće predstavljeni i novoproizvedeni potporučnici, oficirka i oficir, koji su ove godine završili vojnu akademiju u inostranstvu.

Dio ceremonije će biti i kratak kulturno-umjetnički program u kojem će učestvovati Vojni orkestar VCG i KIC POP hor.

Na kraju programa, biće prikazan i novi promotivni spot Vojske Crne Gore.

Prije glavne ceremonije, od 11 sati na Trgu će biti održana i manifestacija Vojska u vašem gradu koja je već posjetila Bar, Kolašin, Pljevlja, Bijelo Polje i Danilovgrad.

-Pozivano građane/ke da sjutra prisustvuju događajima kako bismo zajedno obilježili Dan VCG koji se slavi u znak sjećanja na bitku na Tuđemilu, kada je dukljanska vojska izvojevala istorijsku pobjedu nad Vizantijom. Ovom bitkom započeta je istorija crnogorske državne nezavisnosti-saopštili su iz Ministarstva odbrane.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor