NA TERITORIJI OPŠTINE PLJEVLJA OTVORENA VELIKA SAOBRAĆAJNA GRADILIŠTA, ALI JE PROBLEM ŠTO SE NE ZAVRŠAVAJU

Proteklih godina započeti veliki radovi na rekonstrukciji putnih pravaca od Pljevalja prema Bijelom Polju, Čajniču i Prijepolju, ni jedan od započetih radova nije završen. Svakako najkritičnija situacija je na putnom pravcu Pljevlja-Bijelo Polje, gdje su radovi trebali da se završe još 9. juna prošle godine, a oni nijesu ni blizu završetka. Mještani sela Maoče, kroz koje prolazi pomenuti putni pravac, upiru prstom u izvođača radova, preduzeće Tehnoput.

Ako se nastavi sa dosadašnjom dinamikom i organizacijom radova veliki je znak pitanja hoće li ovi radovi biti završeni i u ovoj godini. Od samog početka se moglo vidjeti da radovi ne idu dobro, što potvrđuje činjenica da je rok završetka probijen za oko osam mjeseci – kaže mještanin Maoča Milko Živković i dodaje da praktično niko ne može reći kada će ovaj putni pravac biti završen.

Na licu mjesta imali smo priliku da vidimo da nije urađen u potpunosti ni proboj puta, kao i tamponiranje. O samom asfaltiranju, izgradnji dva manja mosta, kao i o drugim poslovima nema ni govora.

Ako se promjeni organizacija dosadašnjeg rada onda možda se tokom ove godine i završi put, koji će povezati Bijelo Polje sa selom Mijakovići, odnosno sa magistralnim pravcem Pljevlja-Đurđevića Tara – kaže Živković.

Kada je u pitanju putni pravac Pljevlja- Čajniče, odnosno dio ovog puta od 16 kilometara do sela Boljanići, radovi na ovom pravcu treba da se završe polovinom ove godine. Do kraja prošlogodišnje građevinske sezone završen je dobar dio proboja puta, tamponiranja i asfaltirano je svega 4 kilometra. Tako da je teško očekivati da će i ovaj posao biti završen do jula ove godine. Mještani tamošnjih sela zadovoljni sa dinamikom radova, posebno što će Boljanići za oko 4 kilometra biti bliži Pljevljima.

Slična je situacija i sa putnim pravce Pljevlja-Prijepolje, odnosno selo Mijalovica. Na ovom pravcu su radovi počeli u avgustu prošle godine.
Naravno, kada su u pitanju svi ovi putni pravci učesnici u saobraćaju se suočavaju sa brojnim nevoljama, jer su u vrijeme radova česti zastoji, a loš je i kvalitet kolovoza jer se često saobraćaj odvija tek probijenim putevima.

Kašnjenje u radovima na putnom pravcu od Bijelog Polja prema Pljevljima povlači kašnjenje u radovima rekonstrukcije mosta na Tari. Ovaj putni pravac prema ranijim najavama trebao je da bude pravac za teretni sabraćaj kada most bude zatvoren. Završetak radova na ovom putnom pravcu ubrzaće i završetak rekonstrukcije mosta – navodi se u saopštenju Mreže nevladinih organizacija sjevera i napominje da je most na Tari u sve težem stanju.

Izvor: PV Informer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor