Search
Close this search box.

Da se ispita privatizacija Port of Ardije

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokrata Bar Dragan Tufegdžić kazao je da je konačno došlo vrijeme da se ispita privatizacija kompanije Port of Adrija.

Dragan Tuufegdžić

Država mora pokazati da nije zaboravila ni ovaj dio luke, njene radnike i privatizaciju. I dalje su Port of Adrija i njeni radnici u Baru i u Crnoj Gori. To se ne smije i ne može zaboraviti. Nešto što je bilo naše, možda opet to postane – naveo je Tufegdžić. On je kazao da je Port of Adrija bilo srce nekadašnje jedinstvene Luke Bar, prenijela je juče agencija Mina biznis.

– Prodaja dijela jedinstvenog sistema, kod bilo koga ko poznaje proces stvaranja ovakvih kompanija, nešto je što se teško može opravdati. Ova privatizacija je predstavljala obrnut proces, odnosno razgradnju. Ako se nekome proda za osam miliona eura jedan od najvrednijih resursa Crne Gore i Bara, povratna očekivanja moraju biti vrednija od dotadašnjih – smatra Tufegdžić. Prema njegovim riječima, ozbiljna tvrdnja, koja se mora provjeriti, jeste i postojanje stambenog fonda od nekih četiri miliona prije prodaje dijela Luke turskim investitorima.

– Javna je tajna, a i skandalozna sumnja, da su se poslovi koje je mogla obavljati i Luka Bar, u vlasništvu države, ustupali ili prećutno prepuštali preduzeću Port of Adrija, sa čim se Luka Bar postavljala u neravnopravan položaj. Ako su postojali takvi dogovori, morali su biti odobreni i garantovani sa najviših adresa. A kako je većina privatizacija rađena, istina nije daleko – naglasio je Tufegdžić. 

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor