Search
Close this search box.

Na “Bjelopoljskom slikarskom pozorištu” 29 umjetnika

U galeriji Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“ juče je otvoren 28. po redu Bjelopoljski likovni salon “Bjelopoljsko slikarsko proljeće“.

Ovog proljeća učešće je uzelo 29 umjetnika sa 41 likovnim radom, a organizator izložbe je i ove godine JU Muzej.

Za najbolji proglašen je Rad Milutina Obradovića, druga nagrada pripala je Aleksandru Fisiku a treća Stevanu Veličkoviću.

Dvadeset osmi Bjelopoljski likovni salon je raznovrstan po motivima,temama,tehnikama i radnom materijalu,izložba odgovara svačijem ukusu, te je postala znak prepoznavanja ovog grada i predstavlja istinsku kulturni vrijednost, saopštila je u ime JU Muzej Vesna Šćekić.

„Nastavljajući tradiciju,iskazujemo poštovanje prema likovnim stvarocima našeg kraja i istovremeno se upoznajemo sa njihovim umjetničkim opusom nastalim u likovnim ateljeima naših umjetnika,nastala između dva marta, između dva likovna salona“,kazala je Šćekić.

Sama dužina trajanja ove kulturne manifestacije izaziva divljenje a tek činjenica da je se tokom trajanja likovnog salonu do sada,svojim radovima, predstavilo preko 140 umjetnika, istakao je predsjednik žirija Mirko Antonije Malešić iz Prijepolja.

„Izgleda da u svima vama ćivi jedna nit, ili sjeme koje je slikarska porodica Lazović posijala tako da vimbranto ovaj grad još uvijek živi.Sobzirom na broj radova koji je prispjeo nije nam bilo lako izabrati najbolje“,kazao je Malešić.
Zahvalnost učesnicima i posjetiocima likovnog salona koji su večeras ipunili galeriju izrazio je direktor JU Muzej Željko Raičević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor