Search
Close this search box.

Monodrama “Zlostavljanje” na Sceni Studio

Monodrama “Zlostavljanje” Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića i izvođenju Jovane Todorović, biće izvedena u subotu 12. marta na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, navodi se u saopštenju.

Pripovijetka Iva Andrića je napisana 1946.

Iako se Andrić opire sceni, ova dramatizacija je vrijedan i uspješan pokušaj da se uhvati jedan sudbonosni dramski trenutak u kome se prelama sudbina jedne žene, trenutak oslobađanja od stege koju nameće malograđanska sredina.

Monodrama “Zlostavljanje” opisuje život jedne mlade žene koja je iz siromašne porodice udata u bogatu kuću za uticajnog privrednika Andriju Zerekovića. Koliko je život u bogatoj kući uz muža kojeg svi poštuju i uvažavaju Anici težak i nesnosan, Siniša Kovačević kroz ovu sjajnu dramatizaciju protkanu Andrićevom vanvremenskom riječju opisuje na jedan izuzetno i danas aktuelan način.

Ova monodrama će nas dovesti u situaciju da se ozbiljno zamislimo i zapitamo o tome koliko je psihičko zlostavljanje često i prisutno svuda oko nas. Između ostalog, ova predstava ima za cilj da ohrabri žene, da u njima probudi snagu da shvate da nisu same i da ne treba da trpe bilo kakav vid zlostavljanja.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kosimografkinja Gordana Bulatović, dizajn svjetla potpisuje Mili Malović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor