Mještani Mrkojevića najavili novu blokadu puta

Mještani Mrkojevića najavili su jednosatnu blokadu regionalnog puta R 29 u mjestu Pečurice, na putu od Bara ka graničnom prelazu Sukobin, u nedjelju 7. avgusta. Ovoga puta protestu će se pridružiti i mještani Kruta iz ulcinjske opštine kojima takođe pripada dio ove trase u dužini od 14 kilometara. Mještani protestuju nezadovoljni odlukom nadležnih da se novac za obnovu tog puta preusmjeri na sjever države.

Kako navode u saopštenju u pitanju je visoko frekventna dionica puta kojom godišnje prođe oko 500.000 vozila.

Mještani Mrkojevića započeli su sa protestima nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju ovog puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

Tada su izašli sa zahtjevima da se hitno donese odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022. godinu. Tražili su i da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu i da se započne postupak eksproprijacije i isplati vlasnicima zemljišta sredstva koja su uplaćena od Opštine Bar na račun Ministarstva finansija.

Kako napominju, s obzirom na to da nije bilo reakcije iz Vlade mještani su odlučili da intenziviraju blokadu puta i sada najavljuju jednosatni prekid saobraćaja u nedjelju od 10 sati.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor