Mještani Gornje Loznice traže pomoć nadležnih: Mrak okovao Rastočku ulicu

Iz Opštine Bijelo Polje saopštili su da će uskoro sagledati mogućnosti i nastojati da se problem sa nedostatkom javne rasvjete u Rastočkoj ulici riješi na najbolji mogući načinMještani bjelopoljskog naselja Gornje Loznice traže da im nadležni u mjesnoj zajednici i lokalnoj upravi pomognu postavljanjem javne rasvjete kako bi Rastočkom ulicom mogli da se kreću i u noćnim satima bez straha za bezbjednost. Ističu da u njihovom naselju nema javne rasvjete i da je time u pitanje dovedena bezbjednost pješaka, naročito učenika koji se po mraku vraćaju sa nastave. Mještani naglašavaju da su zahtjev uputili nadležnim opštinskim organima i da sa nestrpljenjem iščekuju rješavanje problema.

– Mi, mještani Rastočke ulice, koja prolazi kroz naselje Gornje Loznice, u neravnopravnom smo položaju sa ostalim stanovnicima gradskih i prigradskih naselja. Obraćamo se ovim saopštenjem javnosti kako bismo alarmirali one koji su o ovom problemu dužni da brinu, odnosno da preduzmu adekvatne mjere. U noćnim satima opasno je saobraćati našom ulicom jer se prst pred okom ne vidi – ističu mještani u javnom obraćanju i naglašavaju da nepostojanje ulične rasvjete u Rastočkoj ulici, koja je bukvalano na samo dva kilometra od centra grada, opominje i upozorava.Na području našeg naselja pojavili su se psi lutaluce koji idu u čoporima, a Rastočku ulicu je okovao mrak. Bilo je situacija kada su psi napadali mališane koji se uveče vraćaju iz škole. Kako je ta pojava učestala, mnogi roditelji idu da sačekuju djecu i sa sobom nose lampe i drvene motke, kako bi se u mrklom mraku dok se kreću Rastočkom ulicom mogli odbraniti od napada gladnih pasa lutalica. Život u ovoj ulici postao je težak i u velikom smo strahu šta nam se može desiti kada kojim slučajem izađemo uveče da prošetamo – navode mještani u svom obraćanju i ističu da su se i dosad obraćali rukovodstvu mjesne zajednice i predstavnicima lokalne uprave, pisali zahtjeve, tražili pomoć.

Problem bile i rupe na kolovozu

Mještani naselja Gornje Loznice u svom obraćanju javnosti naglašavaju da su do unazad nekoliko godina imali problema i sa lošom putnom infrastruktorom, odnosno asfalt na njihovoj ulici bio je pun rupa koje su na pojedinim mjestima bile kao krateri.

– Ni tada nadležni u lokalnoj upravi nijesu imali sluha za naše probleme, a bukvalno ulicom se nije moglo proći od rupa. Problem je dolazio do izražaja u noćnim satima i kada pada kiša jer je ulica u mraku i vozači ne vide rupe na kolovozu, pa su česta bila oštećenja na automobilima. Onda nam je, na našu sreću, priskočila u pomoć kompanija Bemaks, poklonila je asfalt i rekonstruisala znatan dio ulice – ističu mještani.

– Nadležni su nakon brojnih apela počeli sa postavljanjem stubova javne rasvjete u našoj ulici, ali ni taj posao nije doveden do kraja. Naime, na početku ulice postavljeno je pet-šest stubova, a preostalih dvanaest, koliko ih je planirano, nijesu postavljani. I to je dokaz koliko nadležni u lokalnoj upravi o nama vode računa. Očigledno oni nemaju sluha za naš problem. Kao po pravilu, što se dešavalo i u nekim drugim djelovima grada, tek se sjete da problem riješe kada se nešto loše desi. Stoga, još jednom apelujemo na nadležne u lokalnoj upravi da riješe problem javne rasvjete u Rastočkoj ulici i pruže nam adekvatnu pomoć kako bismo nesmetano mogli dolaziti do svojih kuća – poručuju mještani naselja Gornje Loznice u svom obraćanju javnosti.

Iz Opštine Bijelo Polje su saopštili da će uskoro sagledati mogućnosti i u saradnji sa Savjetom mjesne zajednice nastojati da se problem sa nedostatkom javne rasvjete u Rastočkoj ulici riješi na najbolji mogući način.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor