Abazović: Do ljetnje sezone biće kompletirana trajektna flota

Novi trajekt „30. avgust“ od danas saobraća na liniji Kamenari- Lepetene. Prvom saobraćanju trajekta prisustvovali su premijer Dritan Abazović, predstavnici Vlade, Morskog dobra, kao i Opština Herceg Novi i Tivat.

Abazović je kazao da država mora da upralja monopolističkim resursima.

„Od danas u funkciji još jedan trajekt. Uskoro nabavka još nekoliko trajekata. Prihod će se slivati u džepove građana, a ne tajkuna. Crna Gora na pravom putu“, poručio je Abazović.

Saopštio je i kako je potrebno da što prije da stignu i novi trajekti. On je kazao da će država za 15, 20 ili 30 dana imati još jedan trajekt, a da će do ljetnje sezone biti kompletirana flota.

„Radiće se i na kupovini broda koji treba da vozi Bar – Bari – Bar – Ankona. Tajkunska politika mora da se završi. Nemamo ništa protiv privatnog sektora, podržavamo sve privatne inicijative, ali da neko drži monopolističke linije mimo zakona – sa tom politikom je završeno i neka niko ne pokušava da ponizi državu Crnoj Gori“, kazao je Abazović.

On je zahvalio i kompaniji JU „Biv“ koja je u prethodnom periodu ustupila državi trajekt „Vasilije“. 

Iz „Morskog dobra“ ranije je saopšteno da će do aprila linijom, pored „Vasilija“ i 3. avgusta“, saobraćati još četiri trajekta.

Posjećamo trajekt 30. avgust je kupljen za 569.000 eura i prethodnih dana je čekao proceduru registracije. Juče je uspješno obavljeno probno pristajanje na dokove u Kamenarima i Lepetanima.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor