Ministarstvu kulture i medija uručena zahvalnica za uspješnu saradnju i promociju Gradske muzike Kotor

Ministarstvu kulture i medija uručena je zahvalnica za uspješnu saradnju i promociju Gradske muzike Kotor, na svečanosti povodom obilježavanja jubileja 180 godina postojanja tog Društva.

gov.me
gov.me

Proslavi jubileja, koji je održan u Crkvi Sv. Duha, prisustvovale su predstavnice Ministarstva kulture i medija – savjetnica za muziku Dobrila Popović i koordinatorka Dobrila Vlahović.

Predsjednik Gradske muzike Vlado Begović u uvodnom obraćanju predstavio je rad orkestra podsjećajući prisutne na važne događaje i članove koji su dali značajan doprinos za njegov razvoj u skoro dvovjekovnom trajanju. Poseban akcenat usmjerio je na međuljudski sklad i harmonične odnose kao najveću sponu amaterskog djelovanja i faktor uspješnosti rada, kako su saopštili iz Ministarstva kulture i medija.

Zahvalnice i plakete za pomoć i podršku u radu Gradska muzika je dodijelila pojedincima, organizacijama i institucijama koje su omogućile i dale doprinos da orkestar funkcioniše, da se unapređuje i razvija.

Zahvalnicu u ime Ministarstva kulture i medija primila je savjetnica za muziku Dobrila Popović, koja se zahvalila u ime resora.

Popović: „Prava nagrada pripada svim članovima orkestra i onima koji su više od vijek i po gradili i sačuvali ono što mi danas možemo sa ponosom govoriti da je tradicija i muzičko nasljeđe Crne Gore“, istakla je Popović.

Svečanost je zaokružena reprezentativnom izložbom “180 godina Gradske muzike Kotor” u organizaciji Pomorskog muzeja Crne Gore, kojom je predstavljeno bogato dokumentaciono nasljeđe sa podacima, fotografijama i zapisima koji svjedoče o dugoj tradiciju i trajanju kontinuiranog rada Gradske muzike.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor