Search
Close this search box.

Ministarstvo nastavlja da radi protiv poljoprivrednika, neizvodljivo da za tri dana prikupe dokumentaciju

Iković je kazao da je očekivao da će reakcija Ministarstva biti prihvatanje odgovornosti i produžetak roka, ” ali Ministarstvo poljoprivrede ne želi da produži poziv za nabavku mehanizacije za poljoprivrednu proizvodnju”.

 

Iković, Foto: Građanski pokret Preokret

Neću ulaziti u politička nadgornjavanja, samo ću prepustiti riječ činjenicama, a one kažu da su poljoprivrednici imali nepuna tri dana da se prijave na ovaj poziv, što je neizvodljivo jer za tako kratko vrijeme fizički ne mogu prikupiti dokumentaciju, kazao je funkcioner Preokreta Vuk Iković.

On je to kazao povodom saopštenja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) u kojem su naveli da su Ikovićevi navodi o kratkom roku za prijavu na Javni poziv MPŠV i pristrasnosti u procesu selekcije netačni i zasnovani na pogrešnim pretpostavkama.

Iković je, kako se navodi u saopštenju medijskog tima Preokreta, kazao da je očekivao da će reakcija Ministarstva biti prihvatanje odgovornosti i produžetak roka, ” ali Ministarstvo poljoprivrede ne želi da produži poziv za nabavku mehanizacije za poljoprivrednu proizvodnju. Ovakva politika je nastavak kreiranja poljoprivrede shodno interesima partije, a ne u cilju osamostaljivanja proizvođača jer država je bogata ako je bogat njen poljoprivrednik. Rezultati ovakvog rada su se pokazali prošle godine kada je za vrijeme iste ove uprave Crna Gora imala uvoz hrane veći od ukupnog izvoza, odnosno preko dva miliona eura hrane dnevno.”

“Odluka da javni poziv ostane namješten je isključivo odluka ministra Vladimira Jokovića. Zato ministar treba da podnese odgovornost. Pošto ministar ne može da shvati da je oštetio poljoprivrednike i državu, onda je na potezu premijer koji je dozvolio da najgori domaćin vodi resor koji se bavi proizvodnjom hrane”, rekao je Iković.

Prema njegovim riječima Ministarstvo je reagovanjem samo potvrdilo da su rokovi kratki “uz besmislen argument da su bila na raspolaganju ograničena sredstvava, što ponovo ukazuje da su favorizovani oni koji su bliski vlasti.”

“Ova Vlada još uvijek ima šansu da spriječni decenijsko ponavljanje grešaka, ali samo ako prije toga odluči da ministri primjenjuju zakone države, a ne skrivene planove partija”, zaključio je Iković.

 

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor