Milošević opet u Fondu PIO i pored nezakonitog izbora

Ministarstvo rada i socijalnog staranja u 2020. godini utvrdilo da je nezakonito izabrana za v.d. direktoricu Fonda PIO

Vlada je za člana Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja prije dva dana izabrala Jadranku Milošević (DPS), koja je po mišljenju Ministarstva rada i socijalnog staranja u novembru 2020. godine bila nezakonito izabrana za direktora Fonda PIO, da bi je sada isto to ministarstvo predložilo za člana Upravnog odbora.

Milošević je bila dugogodišnja pravnica u Fondu, šefica Sektora za pravne poslove, a od 2011. pomoćnica direktora za pravne i normativne poslove. Ona je postala v.d. direktorica Fonda PIO u septembru 2020. godine nakon odlaska u penziju dotadašnjeg direktora Dušana Perovića. Za direktoricu je izabrana 30. novembra 2020. godine, četiri dana pred izbor nove Vlade, na konkursu kojeg je tadašnje Ministarstvo rada i socijalnog staranje u zvaničnom dokumentu okarakterisalo kao nezakonito i zatražilo od tadašnjeg Upravnog odbora Fonda njegovo poništenje.

Tadašnji direktor Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Jovo Pajović je u prvom dopisu od 26. oktobra 2020. godine tražio da Fond poništi konkurs koji je raspisao 16. oktobra. Pošto Upravni odbor nije postupio po dopisu svog resornog ministarstva već je nastavio proceduru, Pajović je 11. novembra uputio novi dopis u kojem je tražio prekid postupka izbora novog direktora i poništenje konkursa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor