Search
Close this search box.

Milačić: Već danas da sjednemo za sto, u cilju konačne izgradnje istorijskog dogovora

Pobjednici izbora 30. avgusta ne smiju biti obeshrabreni nedostatkom dogovora na sinoćnjem sastanku, već je neophodno zadržati dinamiku pregovora i postići dogovor u najkraćem mogućem roku, kazao je lider Prave Crne Gore (PCG) Marko Milačić.

Pozdravlja poziv jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića da se pregovori nastave održavanjem novog sastanka na nivou lidera političkih partija.

“S obzirom da je dogovor oko mandatara sveden na nekoliko imena, te da je neophodno dovesti do kraja odluku o imenu mandatara, na principima uzdržavanja od partijskog maksimalizma, iskrene otvorenosti prema svim djelotvornim mogućnostima i najboljem interesu građana koji su donijeli izbornu pobjedu 30. avgusta”, naveo je Milačić.

Ističe da Prava Crna Gore snažno pozdravljaju primjere DF-a i Demokrata koji su, kako je kazao, odustankom kandidovanja lidera svojih političkih subjekata, spriječili uslovljavanje pregovora i pokazali put preostalim političkim subjektima koji otežavaju postizanje dogovora isključivim insistiranjem na kandidovanju svog političkog lidera za mandatara.

Naglašava da Prava Crna Gora prihvata odgovornost zajedno sa svim pobjednicima 30. avgusta, da spriječi opstrukciju dogovora,

“Isto tako očekujemo da će svi učesnici u tekućim pregovorima pokazati isti princip, te da niko neće istrajavati na političkim rešenjima koja do sada nisu dala željeni rezultat i na taj način izvršiti opstrukciju pregovora i ugroziti njihov konačni ishod. Prava Crna Gora poziva lidere pobjednika 30. avgusta da već danas sjednemo za sto u cilju konačne izgradnje istorijskog dogovora, koji u ovom trenutku dugujemo svim građanima Crne Gore “, zaključio je Milačić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor