Medojević: Spajić zaslužio robiju jer je ugrozio ekonomsku stabilnost zemlje

Održivi ekonomski rast se ne može graditi na nekontrolisnoj javnoj potrošnji i na teret sve skromnijeg fiskalnog potencijala privrede, naveo je Medojević

Predsjednik „Pokreta za promjene“, Nebojša Medojević, saopštio je da je lider pokreta „Evropa sad“ Milojko Spajić zaslužio “ deset do 15 godina robije jer je ugrozio ekonomsku stabilnost zemlje“.

– Ideja da se grupa političkih i ekonomskih naturščika, neznalica i lopova igra da javim finansijama, ekonomskom stabilnošću i budućnosti države, već pokazuje svoje efekte.Nema održivog povećanja zarada bez povećanja produktivnosti!!! Lako je povećavati zarade populističkim politikantskim odlukama, kada račune plaćaju generacije koje tek dolaze. Projekat EVROPA SAD direktno dovodi do povećanja unutrašnjih dugova države i uvodi u dodatno zaduživanje. Poremećaji na tržištu rada će tek proizvesti posledice na dodatne pritiske na rashodnu stranu budžeta za  povećanje zarade u javnom sektoru. Održivi ekonomski rast se ne može graditi na nekontrolisnoj javnoj potrošnji i na teret sve skromnijeg fiskalnog potencijala privrede. Neko mora nešto i da zaradi, da bi se trošilo- naveo je Medojević.

Kako je naglasio, država nije igračka.

– Mickej Spajić je napravio teška krivična djela protiv ustavnog poretka i stabilnosti zemlje. Zaslužio je dugogodišnju robiju. Najmanje toliko godina, koliko će nam trebati da se oporavimo od programa EVROPA SAD.  Deset do petnest godina- zaključio je Medojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor