Medenica: Nema bojazni da ću pobjeći iz Crne Gore

Viši sud odgodio je kontrolu optužnice protiv Vesne Medenice za 25. novembar. Medenica je u obraćanju sudu kazala da ne postoji bojazan od njenog bjekstva iz Crne Gore.

    Foto: Dragan Mijatović

Medenici je 11. novembra odlukom Višeg suda ukinut pritvor nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru. Njen sin Miloš ostao je u zatvoru.

“Ja sam neko ko je gradio pravosudnu karijeru 40 godina. Radila sam temeljito, časno i pošteno. Nikad s bojnog bolja nijesam pobjegla. Danas i ubuduće, želim da štitim sebe i dozvolite mi da iznesem odbranu. Ja u ovom postupku želim da iznesem odbranu koje pravo mi je u dosadašnjem toku postupka bilo oduzeto”, kazala je bivša predsjednica Vrhovnog suda.

Istakla je da ne postoji bojazan da će pobjeći iz Crne Gore.

“Koja bi to crnogorska majka otišla i ostavila sina jedinca u pritvoru, dvoje maloljetnih unuka, ćerku udovicu i njeno maloljetno dijete”, rekla je Medenica pred sudom.

Ročište je odgođeno na zahtjev jednog od advokata u ovom postupku, Miloša Vuksanovića jer kako je naveo nije bilo dovoljno vremena za pripremu odbrane imajući u vidu obimnost optužnice

SDT je predalo optužnicu protiv Vesne Medenice i još jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična djela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić…

Kako se navodi u optužnici, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj.

SDT ih tereti i za zloupotrebu službenog položaja, neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povreda i sprječavanje dokazivanja.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor