Search
Close this search box.

Martovski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Zbog velikog interesovanja publike u martu će biti nastavljena akcija “Dvoje kao jedno – zaljubi se u pozorište” koja podrazumijeva popust od 50% na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a.

Mart će u nacionalnom teatru obilježiti premijera predstave “Djeca sunca” koju po tekstu Maksima Gorkog režira Jovana Tomić. Predstava će premijerno biti izvedena 31. marta, a na repertoaru je i 1. aprila, navode iz CNP-a.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Milivoje Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić. Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Mirjana Spaić.

„Sa ovim tekstom, i budućom predstavom, otvaraju se uzbudljiva pitanja „tereta revolucije“, očekivanja radiklanih promjena sa svakom novom, nadolazećom generacijom, ali šta se dešava ako imamo građanstvo koje za promjene nije spremno i voljno; kako se premošćuje jaz između radničke klase i građanstva u nasilnom kapitalističkom ustrojstvu, gdje je naivno vjerovati da pojedinac može da reformiše sistem. Komad „Djeca sunca“ otvara više polja tumačenja, od političkog, društvenog do privatnog, emotivnog kroz vizuru pojedinca, idealiste koji ipak vjeruje u bolju budućnost,“ navela je rediteljka Jovana Tomić.

Predstava ’’Šćeri moja“ Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, koja je 22. februara doživjela svoje jubilarno 50. izvođenje, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u petak 11. marta u 20 sati, a na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta će biti izvedena u utorak 8. marta.

U okviru februarskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene i predstave: ”The Effect” Lucy Prebble u režiji Danila Marunovića,“Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića, “Očevi su gradili” Borisa Liješevića, “Đokonda” Viktora Lodata u režiji Dušanke Belade, “Omladina bez Boga” Edena fon Horvata u režiji Tare Manić, “Zlostavljanje” Jovane Todorović i “The Beauty Queen” Martina Mekdone u režiji Ane Vukotić.

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me ili pozivom na broj biletarnice 020/274-009, navode iz CNP-a.

 

 

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor