Search
Close this search box.

Marija Vuković pred nastup na Svjetskom prvenstvu: Osjećam pritisak, ali i znam koliko vrijedim

Finale skoka u vis u subotu u 11 sati

Marija Vuković će u subotu od 11 sati nastupiti na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, sa drugim rezultatom na svijetu ove sezone u skoku u vis.

Preskočila je 196 centimerara, bolji rezultat od nje ima samo Australijanka Eleonor Paterson (199).

“Osjećam se dobro, zdrava sam i spremna sam, ali osjećam i pritisak. Ne bih da razočaram, prvo sebe, pa zatim i sve one koji od mene očekuju nešto, navijaju za mene i podržavaju me. Sa druge strane, znam gdje sam i na kom nivou, znam koliko vrijedim i sve to moram da izbalansiram pred nastup”, kazala je Marija za Sportfem.

Njeni rezultati su takvi da je logično da makar na trenutak pomisli da je u Beogradu moguće sve.

“Prvo, ja sam među 12 najboljih, u finalu sam Svjetskog prvenstva. Drugo, ne volim da gledam na taj način, jer pod pritiskom jednostavno ‘ne radim’. Lagala bih, međutim, kada bih rekla da ne očekujem da budem u pet najboljih, ali ovo je skok u vis, mnogo faktora utiče na nastup na velikom takmičenju, u određenom trenutku… Pokušaću, nadam se i uspjeti, da se fokusiram na to da uživam u trenutku, u skokovima, baš kao što sam radila prošle godine”, ističe Vuković.

Uz nju će biti trenerica Joana Siomu, kao i navijači.

“Na tribinama će biti moji brat i sestra, ali i još dosta ‘mojih ljudi’. Prvi put ću na velikom takmičenju imati veliku podršku navijača. Pokušaću da njihovo prisustvo i njihove aplauze pretvorim u moju prednost, da mi oni daju dodatni vjetar u leđa…”, kazala je Marija.

Pored Marije, u finalu skoka u vis učestvovaće Eleanor Paterson (Australija), Jaroslava Mahučki (Ukrajina), Nadežda Dubovickaja (Kazahstan), Emili Bortvik (V. Britanija), Mirela Demireva (Bugarska), Safina Sadulajeva (Uzbekistan), Elena Valortigara (Italija), Angelina Topić (Srbija), Rejčel Mekoj (SAD) i Svetlana Radzivil (Uzbekistan).

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor