Search
Close this search box.

Budućnost protiv novog gradskog rivala, Peri: Da zadržimo nivo iz prethodnog meča

SC Derbi – Budućnost Voli, subota 21 sat

Košarkaši Budućnost Volija ostvarili su u srijedu važnu evropsku pobjedu, nad Promiteasom, sada žele da prekinu mini-niz poraza u ABA ligi, u duelu sa novim crnogorskim i gradskim rivalom – SC Derbijem.

Izgubili su Zadra, pa Partizana, teško da mogu da na kraju osvoje drugo mjesto i direktno se plasiraju u plej-of.

Ali, pobjede ulivaju samopouzdanje pred rasplet, bilo bi važno da se i uđe u seriju pred rasplet sezone.

“Želimo da nastavimo u ritmu koji smo imali u prethodnoj utakmici. Pokazali smo dosta dobrih stvari, posebno nakon nekoliko razočavarajućih poraza. Nama nama je da budemo na tom nivou i u narednim mečevima”, rekao je Kendrik Peri.

U prvom meču sezone Budućnost je slavila 78:70.

“Ima dosta neočekivanih rezultata u ABA ligi. Među njima je i naš poraz u Zadru, ne umanjujući ništa pobjedu Zadrana. Ali realno, to je bilo iznenađenje. Krka je imala, praktično, dobijenu utakmicu protiv Zvezde, Partizan je izgubio od Mege, itd… SC Derbi je ekipa koja je namučila dosta protivnika, ove godine igraju sa puno energije, željni su dokazivanja. Mi moramo da se koncentrišemo, ali prvo moramo da se odmorimo od meča sa Promiteasom. Jer, za nas je to psihički bila važna utakmica i mislim da nas je ispraznila. Treba samo da se prestrojimo i da čekamo tu subotnju utakmicu, pa onda gostovanje na Kanarskim ostrvima “, kazao je trener Aleksandar Džikić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor