Mandić: Pozvao sam nekadašnju parlamentarnu većinu da se sastanemo 2. septembra

Smatra da bi trebalo napraviti tehničku vladu koja bi pripremila izbore

Svim predstavnicima stranaka nekadašnje parlamentarne većine koja je pobijedila na izborima 30. avgusta poslao sam poziv da se 2. septembra nađemo prije početka sjednice da bismo napravili dogovor koji narod želi, poručio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Smatra da bi trebalo napraviti tehničku vladu koja bi pripremila izbore.

– Crna Gora je 30. avgusta dobila slobodu i stala rame uz rame sa evropskim državaqma. Tada smo smijenili vlast na izborima voljom građana. Ovaj datum će se pamtiti kao jedan od važnijih datuma u istoriji CG, kazao je Mandić na pres konferenciji.

Kako je istakao, 30. avgust je za njih velika svečanost.

– Dobili smo deformisani politički sistem, prvo ekspertsku vladu. Vidjeli smo da je politički život deformisan u odnosu ono što važi u demokratskih državama. U tim državama oni koji osvoje većinu dobiju mogućnost da vode državu. U CG se krenulo stramputicom uz podršku međunarodnog faktora koji je smatrao da međunarodna volja nije bitna. Sada moramo da krenemo sve ispočetka. Uvjeren sam da parlamentarna većina ima volju da se dogovori. Posle dva eksperimenta i dva pada vlade, mislim da je došao trenutak da sjednemo i da porazgovaramo bez vraćanja u nazad, da nađemo rješenje u korist svih građana. DF je spreman da preuzme odgovornost za sve u CG. Spremni smo da sve obaveze kako domaće, tako međunarodne, u potpunosti poštuje, rekao je Mandić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor