Search
Close this search box.

LP: Odustati od zatvaranja Pravnog fakulteta u Bijelom Polju, stvoriti mladima uslove da ostaju na sjeveru

Liberalna partija snažno podržava inicijativu studenata Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Bijelom Polju, koji traže da ova jedinica i dalje ostane u ovom gradu te da se mora odustati od zatvaranja fakulteta.

LP: ”Pravni fakultet u Bijelom Polju postoji gotovo dvije decenije i jedan je od značajnih pretpostavki za razvoj sjevera i ostanak mladih na sjeveru. Kao jedan od glavnih izazova crnogorskog društva već godinama se identifikuje odlazak mladih ljudi sa sjevera i neujednačen regionalni razvoj. Neke od ključnih pretpostavki za zaustavljanje takvog procesa koji prijeti da potpuno opustoši gradove na sjeveru države jeste obezbjeđivanje boljih uslova za život mladima u tom kraju što podrazumijeva, osim šansi za zapošljavanje i razvoj biznisa, razvoj socijalnog i kulturnog života ali, prije svega, dostupnost obrazovanja u njihovim gradovima” – navode iz LP.

Kako poručuju, besmislen je trend centralizacije visokog obrazovanja isključivo u Podgorici, što je višestruko štetno za državu.

– U tom smislu, umjesto ukidanja postojećih jedinica UCG na sjeveru, potrebno je pronaći modalitete njihovog osavremenjavanja, unapređenja i atraktivnosti za mlade ljude u ovom kraju- ističu iz LP.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor