Lazović priveden u SDT zbog pretresa telefona i laptopa

Kako saznajemo, Lazović je sarađivao sa Tužilaštvom tako što im je sam dao pristup telefonu i laptopu

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović danas je priveden radi pretresa njegovog mobilnog telefona i računara, saznaje portal Dan. Kako saznajemo, Lazović je sarađivao sa Tužilaštvom tako što im je dao pristup telefonu i laptopu.

– Mi smo sarađivali. On je dobrovoljno otvorio svoj telefon i laptop. Sigurni smo da ni tu nema ništa protiv mog klijenta. Od kada je u pritvoru tužilaštvo nije preduzelo nikakvu radnju po pitanju Lazovića. Ne mogu da nađu ništa protiv njega- kazao je za portal Dan advokat Nikola Martinović.

Podsjećanja radi, Europol je ranije označio Lazovića kao člana „kavačkog klana“. Lazović je ranije uhapšen zbog sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

 U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.Lišenje slobode je izvršeno od strane službenika Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na salsušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku- saopšteno je ranije iz SDT-a.

izvor.dan.co.me
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor