Krstović: Kod mene nije nađen mobilni telefon u UIKS

O istinitosti ovih podataka dovoljno govori da protiv mene nikada nije pokrenut disciplinski postupak, istakao je Krstović

Budimir Krstović reagovao je na navode Sidikata uprave i pravosuđa Crne Gore.

– Ja, Budimir Krstović, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da od dana pritvaranja 31.08.2021. godine pa do današnjeg dana kod mene nije nađen mobilni telefon, niti sam za svo ovo vrijeme koristio bilo koji predmet koji nije dozvoljen pravilnikom ili propisima UIKS-a. Naime, objavljeno da je dan nakon pritvaranja u ćeliji u kojoj boravim pronaden skupocjeni telefon, to ovim putem apelujem na javnost i nadležne organe da istraže situaciju neistinite informacije koje su objavljene. O istinitosti ovih podataka dovoljno govori da protiv mene nikada nije pokrenut disciplinski postupak- istakao je Krstović.

Naime, nedavno je Sindikat uprave i pravosuđa CG objavilo saopštenje u kojem je, pored ostalog, navedeno “ Samo dan nakon što je uhapšeno pritvoreno lice Budimir Krstović, tadašnji načelnik KPD, sada pomoćnik direktora Goran Maraš je mimo svih propisa, pravila i ovlašćenja ušao u dio Istražnog zatvora, odnosno prostoriju u kojoj se nalazilo pomenuto pritvoreno lice, ostao sam sa istim zatvoren i boravio tamo određeno vrijeme. Sjutra dan izvršen je pretres ćelije u kojoj se nalazio pritvorenik Krstović i u istoj nađen skupocjeni mobilni telefon. Postavlja se pitanje ko je dotičnom dostavio mobilni telefon, odnosno o čemu je tadašnji načelnik KPD razgovarao sa Krstovićem“.

Apelacioni sud nedavno je potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora okrivljenom Krstović Budimiru. Budimiru se sudi zbog 1,200 kilograma kokaina koji je pronađen u tovaru banana koje su poručene za njihovu firmu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor