Kroz akciju pošumljavanja zasađeno više stotina sadnica, smrče i jele

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima u Područnoj jedinici Rožaje organizovala je akciju pošumljavanja povodom 21. marta, Svjetskog dana šuma. Naime, u saradnji sa Izviđačkim odredom „Ibar“, zaposleni u PJ Rožaje su jutros, 21. marta 2023. godine, uspješno organizovali Akciju pošumljavanja, u kojoj je zasađeno više stotina sadnica smrče i jele, iz sopstvenog rasadnika Uprave, „Županica“ u Rožajama.

Želeći da ukažemo na značaj odgovornog odnosa prema prirodi i šumama, za lokaciju je izabrana Gazdinska jedinica „Crnja – Ibarac“, u kojoj je u požaru iz 2020. godine uništeno više desetina hektara četinarske šume. Današnja akcija predstavlja samo dio onoga što je u planu da se radi po pitanju saniranja opožarenih površina u narednom periodu.

Ovakvim i sličnim akcijama nastojimo da probudimo kolektivnu svijest građana, posebno kada je riječ o šumskim požarima, koji imaju nesagledive posljedice za naše šumsko bogatstvo. Iz tih razloga apelujemo na kompletnu javnost da se uzdrže od neodgovornog odnosa prema crnogorskim šumama i pozivamo ih da zajedno sa svima nama učine sve kako bismo sačuvali i unaprijedili jedan od naših najvrjednijih prirodnih resursa, koji treba da sa ponosom ostavimo budućim generacijama u što boljem stanju. Zato čuvajmo naše šume za generacije koje dolaze!

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor