Search
Close this search box.

Krivokapić: Lavrov mogao da dođe vozom, mislim da postoji linija

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, odgovarajući na pitanje novinara kako tumači podršku Lavrova Otvorenom Balkanu, kaže da svako za sebe želi da veže veliku neku inicijativu, te da se ne čudi što to Srbija pokušava sa nekom inicijativom.

“MVP priprema analizu na tu temu i premijeru će biti dostupni svi elementi inicijative. Mi ne znamo šta ta inicijativa znači, puno je priče a malo elemenata. Mislim da će procesi koji su se pokazali dobri preživjeti a da će neki biti osudeni na propast. Pratimo šta se dešava sa OB, vidimo i da ga Rusija doživljava kao svoj proces. Za sada smo samo posmatrač, vidjećemo”, kazao je on.

Upitan kako komentariše odluku o zabrani vazdušnog prostora za avion Lavrova i prijetnje koje su stigle, navodi da je to bilo neizbježno jer je to poštovanje obaveze koje je CG preuzela.

“Ne začuđuje takva reakcija… to je politika zbog koje se došlo u ovakvo stanje sukoba. Važni političari iz čitavog svijeta vozom idu u Ukrajinu, tako da je taj dio posjete mogao biti obavljen vozom, mislim da postoji linija. Ako postoji tako velika želja mogla je biti realizovana na taj način”, ističe Krivokapić dodajući da je dio MVP koji je zadužen da se time bavi donio tu odluku.

Upitan da li bi CG trebalo da isplati odštetu Hrvatskoj, navodi da misli da je dio isplaćen.

“Mislim da sam dobio poruku da ono što treba da se njeguje u CG je kultura sjećanja. Hrvatska traži poštovanje nevinih žrtava ali ne zaboravimo CG je izgubila toliko momaka… ona je morala imati osjećaj odgovornosti i žrtva zloupotrebe u tom sramnom napadu na Dubrovnik”, kaže on.

Krivokapić je danas u vili Gorica primio kolegu iz Grčke Nikosa Dendijasa.

izvor: CdM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor