Search
Close this search box.

Krivična prijava protiv Rožajca: Osumnjičen da je prijavljivao lažne događaje

Iz UP je saopšteno da je on je poziv vatrogasnoj jedinici Rožaje uputio u februaru ove godine kada je, koristeći tuđi mobilni telefon, lažno prijavio da je došlo do požara na jednom vozilu

Ilustracija

Rožajska policija nadležnom državnom tužiocu podnijela je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv E.O. (22) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba znaka za pomoć i znaka za opasnost.

“Ovo lice je djela izvršilo tako što je pozivalo Vatrogasnu jedinicu Rožaje, Hitnu medicinsku pomoć i Upravu policije i lažno prijavljivao događaje iz nadležnosti ovih službi, te tako neosnovano angažovao ekipe ovih službi i izazvao bespotrebno preduzimanje mjera nadležnih organa”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP je saopšteno da je on je poziv vatrogasnoj jedinici Rožaje uputio u februaru ove godine kada je, koristeći tuđi mobilni telefon, lažno prijavio da je došlo do požara na jednom vozilu.

“Nakon prijave, ekipa Vatrogasne jedinice je izašla na lice mjesta i utvrdila da se radi o lažnoj prijavi. E.O. je 29. novembra oko 21,30 pozvao Odjeljenje bezbjednosti Rožaje i lažno prijavio da je jedno lice odbacilo neku vrstu opojne droge nakon čega je policija izašla na lice mjesta i utvrdila da je riječ o lažnoj prijavi. Osumnjičeni je iste večeri oko 22,00 časa pozvao ekipu Hitne medicinske pomoći, lažno se predstavio i prijavio da je jednom licu ugroženo zdravlje. Po dolasku na lice mjesta službenici Hitne medicinske pomoći su ustanovili da je prijava bila lažna”, zaključeno je iz UP.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor