Search
Close this search box.

Opština Bijelo Polje krije ugovore o zaposlenim za posljednje tri godine

Nevladina organizacija “Euromost” optužila je Opštinu Bijelo Polje da krije ugovore o zaposlenim za posljednje tri godine, zbog čega je zatražila od svih organa lokalne uprave da, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, dostave sve ugovore o radu i ugovore o djelu svih osoba koje su zaposlene u tom periodu, zaključno sa oktobrom ove godine, objavio je dnevni list,,Vijesti”.

Opština Bijelo Polje

Oni su naveli da u tim obavještenjima piše da na opštinskom sajtu postoji spisak zaposlenih u njihovim organima.

“To nije uopšte bio predmet interesovanja, već da dostave sve ugovore o radu i djelu i imena lica koja su zaposlena u posljednje tri godine. Zbog toga je ‘Euromost’ podnio žalbe Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama na prvostepena obavještenja”, kazali su iz Euromosta.

On su naveli, da su juče podnijeli i prijavu Inspekciji rada u Podgorici protiv Opštine Bijelo Polje, zbog nezakonitog zapošljavanja, a zatražili su da se izvrše i provjere zaposlenih za posljednje tri godine.

“Pažnju ‘Euromosta’ privlači i veliki nepotizam u Opštini u posljednje tri godine, gdje se zapošljavaju i gdje su zaposleni članovi porodica javnih funkcionera, ne samo u lokalnoj upravi, već i u svim javnim ustanovama i preduzećima koja su u vlasništvu lokalne uprave”, kazali su iz ove organizacije.

Euromost tvrdi, da lokalna uprava Opštine Bijelo Polje mnoge podatke krije iz njima poznatih razloga, zbog čega nam se odbijaju mnogi zahtjevi, sa čime je postala najnetransparentnija lokalna uprava na sjeveru Crne Gore.

Izvor:,,Vijesti”

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor