Krivična prijava protiv Budvanina zbog zaključivanja ugovora i naplaćivanja avansa bez evidencije poreskoj upravi

Budvanska policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv R.I iz Budve koji se sumnjiči za utaju poreza i doprinosa.

Foto: press.co.me
Foto: press.co.me

Sumnja se da je R.I. (58) iz Budve izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što je kao investitor na izgradnji stambenog objekta u Bečićima sa kupcima zaključivao predugovore i ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, naplaćivao djelimično ili u cjelini iznos za prodate nepokretnosti i naplaćivao avanse, a nastale obaveze obračunavanja poreza na dodatu vrijednost nije evidentirao u poreskim prijavama.

Prema riječima Uprave policije, on je, kako se sumnja, u periodu od 1. januara 2020. do 30. septemba 2021. godine, u svojstvu poreskog obveznika koji se bavi izgradnjom stanova za tržište, u namjeri da sebi pribavi korist i djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza, u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji stvarno ostvaren, na osnovu kojih podataka je obračunavao manju poresku obavezu, pa je tako pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 263.713 eura i u tom iznosu oštetio budžet Crne Gore.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor