Kovačević na sastanku sa predstavnicima Ambasade Finske

Ambasada Republike Finske pozvala je opštinu Pljevlja da učestvuje na biznis forumu koji će ova zemlja organizovati na jesen u Crnoj Gori kako bi se Pljevlja povezala sa finskim poslovnim ljudima i sličnim lokalnim samoupravama u Finskoj, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Predsjednik opštine Pljevlja Rajko Kovačević i potpredsjednik Nenad Rubežić informisani su na sastanku koji je organizovala Ambasada Finske o strateškim pravcima finske ekonomije.

Renomirana kompanija Vaisala predstavila je savremena tehnološka rješenja za smanjenje zagađenja vazduha i podizanje kvaliteta života građana sredina u kojima se troše fosilna goriva.

Ova kompanija, koja je jedan od globalnih tehnoloških lidera u oblasti ekološke industrije iskazala je tom prilikom zainteresovanost za saradnju sa Pljevljima.

Na prezentaciji organizovanoj u utorak u Podgorici konstatovano je da Pljevlja, i pored svoje industrije, imaju ogromne potencijale za razvoj zelene energije, ali i potencijale za razvoj i korišćenje obnovljivih izvora energije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor