Kovač tražio razrješenje Lepe Medenice

Ministar pravde uputio predlog Tužilačkom savjetu nakon uvida u službenu zabilješku RadonjićaMinistar pravde Marko Kovač uputio je Tužilačkom savjetu predlog za razrješenje Lepe Medenice, rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Iz Minsitarstva pravde je saopšteno da su nakon uvida u službenu zabilješku koju je sačinio državni tužilac Vukas Radonjić „utvrđeno je da postoji sumnja da je Lepa Medenica, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, izvršila neprimjeren uticaj na njega kao postupajućeg tužioca u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru bezbjednosno interesantnim licima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću”.

Kako navode, postupanje Medenice predstavlja neprimjeren odnos prema zaposlenom u državnom tužilaštvu koji predstavlja osnov za razrješenje rukovodioca državnog tužilaštva, shodno čl. 125 st.1 tač.3 Zakona o Državnom tužilaštvu i predstavlja neuobičajenu praksu u postupanju tužilačke uprave, posebno imajući u vidu važnost samog predmeta.

“Sve ovo navodi na sumnju u postojanje i druge vrste odgovornosti rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, što je moglo uticati na konačan ishod samog postupka pred nadležnim tužilaštvom a čime se dodatno urušava ugled pravosudnih institucija, odnosno Državnog tužilaštva, kao i povjerenje građana u rad istog”, zaključuju u Ministarstvu pravde.

Radonjić je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu saopštio da ga je Medenica zvala da pusti uhapšene policajce u slučaju Belivuk i Miljković, a da je tadašnji v.d. VDT Dražen Burić tražio da predmet preda SDT-u.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor