Košarkaši zovu navijače, u Nikšiću pada Ukrajina

Protiv najjačeg tima Turske poraz uz dobru igru je i mogao da prođe, ali danas se sve mijenja. Danas je bitna samo pobjeda i samo ona ostavlja košarkašku reprezentaciju Crne Gore u ozbiljnoj priči o odlasku na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Kini.

Naši momci su spremni, navijači u Nikšiću nikada nisu iznevjerili, pa ne bi trebalo ni sada, a na drugoj strani parketa je Ukrajina sve je tu za nezaboravno košarkaško veče u “gradu piva i čelika”. Utakmica drugog kola grupe I počinje u 20.15h, Crna Gora će ovog puta morati bez pleja Derika Nidama, koji se povrijedio u Ankari.

“Smatram da je naš veliki plus to što igramo pred svojim navijačima i sve osim pobjede bio bi neuspjeh”, kao i uvijek je jasan i realan Petar Popović.

“Spremamo se i nadamo se dobroj atmosferi u Nikšiću, a ujedno i pozivamo navijače da dođu u što većem broju da nas podrže”.

Pažnja na trio Ukrajine

Činilo se da će u novoj grupi najlakši rival timu Zvezdana Mitrovića biti Ukrajina, ali su onda momci Jevgena Murzina pokazali koliko znaju da budu opasni, pa su u Kijevu srušili Spaniju, koju je predvodio Serhio Ćaćo Rodrigez.

“Čeka nas veoma važna utakmica i veoma ozbiljna ekipa. Pokazala je to Ukrajina samim tim što je pobijedila jednu Španiju”, dodao je Petar Popović.

Zvezdan Mitrović je dugo radio u Ukrajini, dobro poznaje večerašnjeg rivala, a čini se da je dobro spremio i svoje momke za ono što ih očekuje.

“Igra Ukrajine se bazira na tri osnovna nosioca Judžina Džetera, Svjatoslava Mihajljuka (22 poena protiv Spanije) i Vjačeslava Kravcova”, istakao je Popović. Jasno je da moramo da budemo spremni na veoma jaku i tešku utakmicu svih 40 minuta, kao i da igramo agresivno i u odbrani i u napadu”.

Bez pritiska i matematike

Kada je pobjeda jedina opcija pritisak je očekivan, ali to mnogo ne brine crnogorske košarkaše…

“Svi smo profesionalci i svi smo navikli da igramo bitne utakmice i one koje nose veliki značaj i sigurno da ima određenog pritiska, ali ništa što bi nas omelo ili sputalo”, nema dilemu Petar Popović.

“Može samo da bude pozitivan pritisak i nadam se da će nas on zajedno sa punom dvoranom nositi do pobjede”.

O kalkulacijama nakon Ukrajine naši momci ne razmišljaju…

“Još je rano da se bavimo matematikom, kompletan fokus je usmjeren samo na Ukrajinu i pobjedu”, zaključio je veliki borac Petar Popović.

Karte dva eura

Da treba očekivati pakao sa tribina u Sportskom centru Nikšić govori i pristupačna cijena karata od samo dva eura za večerašnju utakmicu Crne Gore i Ukrajine.

Ulaznice se mogu kupiti u hotelu Onogošt i na biletarnici Sportskog centra “Nikšić”.

Murzin: Mnogo je lakše nakon pobjede nad Španijom

Ukrajinski mediji sa mnogo više raspoloženja pišu o svojoj košarkaškojselekciji nakon trijumfa nad Španijom, ali konkretnih izjavao duelu sa Crnom Gorom i nema mnogo.

Istina, gotovo svi poznatiji portali prenijeli su izjavu našeg selektora Zvezdana Mitrovića, dok se o Crnoj Gori govorilo kratko nakon utakmice sa Španijom.

“Iskreno, ne mogu mnogo reći o Crnoj Gori. Imamo informacije, ali smo potpuno bili okrenuti duelu sa Španijom. U svakom slučaju mnogo će biti lakše da igramo nakon trijumfa nad Španijom”, istakao je selektor Ukrajine Jevgen Murzin.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor