Korona u vrtiću „Dragan Radulović“: U izolaciji 15 mališana i vaspitač

U vaspitnoj jedinici „Poletarac“ starija jaslena grupa, odnosno devetoro djece, vaspitač i medicinska sestra se nalaze u samoizolaciji, nakon što je korona virus identifikovan kod jedne od medicinskih sestara, saopštili su iz JPU „Đina Vrbica“

Nakon što je utvrđeno prisustvo korona virusa kod jednog vaspitača srednje vrtićke grupe u vaspitnoj jedinici „Dragan Radulović“, mjera samoizolacije je 28. juna 2022. godine izrečena za 15 mališana, na period od deset dana.

– Prisustvo virusa kovid-19 dijagnostifikovano je kod jednog vaspitača, koji je dobrog zdravstvenog stanja i bez razvijene ozbiljnije kliničke slike. Kod mališana srednje vrtićke grupe za sada nisu identifikovani znaci obolijevanja i nadamo se da će tako i ostati – kažu iz JPU „Đina Vrbica“.

Pored srednje vrtićke grupe u VJ „Dragan Radulović“ kojoj je danas izrečena mjera samoizolacije, u samoizolaciji se od srijede, 22. juna 2022.godine, nalazi 27 mališana jedne od starijih vrtićkih grupa u vaspitne jedinice „Đina Vrbica“.

– Zbog prisustva korona virusa kod jedne medicinske sestre mlađe vrtićke grupe u VJ „Đina Vrbica“, 19 mališana i vaspitaču ove grupe propisana je mjera samoizolacije, takođe, na period od deset dana. U vaspitnoj jedinici „Poletarac“ starija jaslena grupa, odnosno devetoro djece, vaspitač i medicinska sestra se nalaze u samoizolaciji, nakon što je korona virus identifikovan kod jedne od medicinskih sestara. Djeca i zaposleni koji se nalaze u samoizoalciji su dobrog zdravstvenog stanja i nemaju razvijene simptome koji bi ukazivali na prisustvo virusa kovid-19. Nadamo se njihovom brzom povratku u naše radne sobe – kazali su iz JPU „Đina Vrbica“.

izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor