Search
Close this search box.

Konjević: Kondukter i ugostitelj ne treba da budu predstavnici državnog kapitala

Kadrovska rješenja u Montekargu bila su danas tema rasprave u Vladi. Za potpredsjednika Vlade Raška Konjevića mnoga iskustva nijesu adekvatna u biografijama da bi predstavljala državni kapital.

Premijer Dritan Abazović je kazao da će u ime države za članove državne kompanije Montekargo biti imenovani Miroslav Brajović, Zdravko Pušica, Vlado Lompar, Đok Dedivanaj.

“Neću glasati za ovo. Bar dvoje članova odbora ne može da odgovori zadatku. Neću spominjati imena radi korektnosti, ali ću prokomentarisati njihove biografije. Oni su ovdje predstavnici državnog kapitala. Prva stvar je zašto imamo ljude koji su već bili tamo, ako rezultati u tim kompanijama nijesu adekvatni. Druga stvar, jedna od biografija-završavaju se fakulteti koji su privatni u susjednim državama, a posao, radno iskustvo od 1985. godine do danas-kondukter, pratilac spavaćih kola, revizor voza. Kondukter i ugostitelj ne treba da budu predstavnici državnog kapitala, jer očigledno je da nemaju dovoljno iskustva i znanja da bi funkcionisali u državnim institucijama”, ističe Konjević.

izvor: CdM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor