Search
Close this search box.

Koncert u Centru za kulturu Berane povodom Dana evropske saradnje 2022.

Povodom obilježavanja Dana evropske saradnje 2022, u Centru za kulturu u Beranama u petak 14. oktobra održaće se koncert KIC pop hora, sa početkom u 19 časova.

Koncertom će se proslaviti i uspješni rezultati projekta CO-CLEAN, u okviru kojeg je rekonstruisan i unaprijeđen sistem grijanja u Centru za kulturu. Projekat, kao i koncert, podržan je kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020.

Osim koncerta, delegacija Ministarstva evropskih poslova će 14. oktobra, u pratnji čelnika Opštine Berane i predstavnika Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, obići više projekata koji se kroz različite programe prekogranične saradnje sprovode u Beranama. Delegaciju će predvoditi državni sekretar Aleksandar Mašković.

13:00 – 13:30 – Obilazak Centra za kulturu

13:45 – 14:15 – Obilazak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Nakon obilaska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjave za medije će dati:

Aleksandar Mašković, državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova

Vuko Todorović, predsjednik Opštine Berane

Yngve Engström (Ingve Engstrom), šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori

16:00 – 16:30 –  Obilazak Polimskog muzeja

16:30 – 17:30 – Obilazak lokaliteta Tumbarice

Dan evropske saradnje obilježava se svake godine širom Evrope krajem septembra i početkom oktobra u cilju promocije rezultata uspješne regionalne i teriotorijalne saradnje. Crna Gora učestvuje u 9 programa evropske teritorijalne i prekogranične saradnje, u okviru kojih institucije, organizacije i subjekti iz naše zemlje uz pomoć sredstava iz fondova EU sprovode projekte kojima se unapređuje kvalitet života.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor