Search
Close this search box.

Medojević: Spajić dogovarao zaduženje sa Duškom Markovićem, glas za Evropu sad je glas za DPS

Jedan od lidera Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da je bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i prije nego što je stupio na funkciju dogovarao zaduženje sa Duškom Markovićem kao običan građanin.

„Spajić je kao građanin sklapao aranžmane i lažno se predstavljao. Ko je on da kao građanin sklapa dogovore? Jasno je da je on sa vladom Markovića sklapao dogovore. Ključni dokument je da se vidi koliko je građane koštalo zaduženje od 750 miliona eura. U Crnu Goru nije došlo 750 miliona, nego 745 miliona, pet miliona eura je koštala ova transakcija tj. privatni posao Zdravka Krivokapića i Spajića“, naveo je on na pres konferenciji.

Medojević je ponovio da je Vlada Krivokapića radila netransparentno i da je Spajić obmanuo ostale ministre kada je pokazivao ugovor o zaduženju.

„U ugovoru je definisana i provizija koliko mora da se plati banki za usluge. Spajić je 7. decembra bez odobrenja Vlade potpisao dokument, a ugovor ne pokazuje koliko provizija banki treba da košta. Jasno je da se radi o zlouptrebi službenog položaja i privatnom aranžmanu. Pozivam Novovića da dođe do ovog dokumenta, Spajić je 7. decembra napravio sporazum sa bankom, koja dobija višemilionsku proviziju“, dodao je on.

Prema njegovim riječima, Spajić je imao motiv u svima aranžmanima, a to je novac.

„Građani pogledajte, kako je Spajić zakonski i stručno zaduživao Crnu Goru. Ovdje je ogroman rizik od korupcije ovo što je on radio. Prvo što je uradio kad je stupio na funkciju je opljačkao Crnu Goru. Ja sam dostavio imena o pljački vezanoj za emisiju obveznica. Ovdje se ne radi o izbornoj kampanji već o mojoj borbi protiv korupcije. Ovdje se građani, radi o vašim parama. Kome su otišle pare i da li Spajić ima interes od toga? On je nakon tih akcija kupio auto, a vlasnik je mnogih nekretnina“, naglasio je on.

Istakao je da je Evropa sad nova verzija DPS-a i da su je formirali centri koji su ranije i osnovali i DPS.

„Spajić i Milatović su se okružili savjetnicima koji su u Srbiji bili poznati po korupciji. Ne umiju da naprave program, već su ga kupili za 25.000 eura, a program Evropa sad je neprimjenjiv u ekonomiji Crne Gore. Mnogi građani sad govore da im je Spajić dao platu, ovaj psihološki momenat je opasan. Mi se zalažemo da mi treba da izvozimo i zarađujemo, a ne da čekamo da nam neko da nešto što nismo zaradili. Trudimo se da jačamo javne finansije“, naveo je on.

Medojević je poručio da je svaki glas za Evropu sad glas za DPS i dodao da iza ovog stoji Đilas i bivši agent CIA Petrović.

„Ovo je ista politika kao DPS-a, da se o politici Crne Gore odlučuje van Crne Gore. Đilas je uložio velike pare da nakon izbora, ako DPS-u bude potrebno, i Evropa sad uđe u koaliciju uđe sa njima, ali da ne dobiju gradonačelnika“, dodao je on.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor