Komšić: Razumijem odluku Đukanovića da ne dolazi u Sarajevo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, kazao je za emisiju “Teleskopija” na TVCG, da razumije odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da ne posjeti Sarajevo, navodeći da bi u takvoj situaciji isto postupio.

<<<Đukanović: Ne idem u Sarajevo, dolazim u Srebrenicu; Cijepanje BiH vraća nas u rat<<<

Predsjedništvo BiH je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore toj zemlji.

Za posjetu Đukanovića glasali su Komšić i bošnjački član Predsjednistva Šefik Džaferović, dok je srpski član Predsjedništva, Milorad Dodik, bio protiv.

U međuvremenu je Đukanović saopštio da neće posjetiti Sarajevo i da je potez Dodika dio nacionalne predstave, koju ne treba dalje hraniti.

“Nažalost, zbog nekih naših, potpuno besmislenih razmirica u Bosni i Hercegovini i stava Dodika, mog i gospodina Džaferovića ovdje u Predsjedništvu BiH, nije došlo do realizacije te posjete”, kazao je Komšić.

Dodao je da je to apsurdno, budući da je Dodik odlučio da prvi uputi poziv Đukanoviću.

“Sada, kada smo odredili datum, on se tome usprotivio, zbog koliko sam ja mogao da vidim, dešavanja u Crnoj Gori, odnosa Beograda, Banja Luke prema tim dešavanjima, što je prema meni apsurdno, nepromišljeno i nadam se da neće ostaviti traga na odnose Crne Gore i BiH, koji sud do sada bili odlični”, kazao je Komšić za TVCG.

Izvor:CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor