Kolašin: Posjekli park da bi gradili hotel

Na par stotina metara od centra Kolašina, u blizini škola i vrtića, odnosno, sportske hale i terena, tokom minulog vikenda posječena su 44 stabla. Investitor tvrdi da im je to odobrila Uprava za šumeNa parceli kompanije “Kips gradnja”, na par stotina metara od centra Kolašina, u blizini škola i vrtića, odnosno sportske hale i terena, tokom minulog vikenda posječena su 44 stabla. Na dijelu katastarske parcele broj 280/5, u okviru Detaljnog urbanističkog plana “Centar”, podgorička kompanija planira da gradi hotel sa četiri zvjezdice, a posječeno drveće je na mjestu koje će zauzimati taj objekat.

Prema informacijama “Vijesti” iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, koja je odobrila sječu, uklonjena su stabla crnog bora, smrče, brijesta, topole, javora, jasena, lipe i vrbe. Taj dio grada, koji je sada krčevina i na kojem se odvijaju pripremni radovi za početak gradnje, bio je svojevrsni mini park i mjesto na kojem su nekada održavane sportske aktivnosti učenika osnovne škole.

Iz “Kips” gradnje “Vijestima” su kazali da su vlasnici katastarske parcele. Objašnjavaju da su se obratili Upravi za gazdovanje šumama i lovištima “u cilju izdavanja potrebnog odobrenja da sa parcele uklone dio stabala, kako bi se stvorili uslovi za izgradnju” hotela mješovite namjene.
Izvor: Vijesti
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor