Search
Close this search box.

Kolašin doživljava hotelski bum

U gradu ispod Bjelasice trenutno se gradi više hotela i turističkih naselja. Od ukupno 15 razvojnih projekata koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva, čak sedam ih je na području te opštine.

Još dva investitora pokazalu su namjeru da grade hotele i turistička naselja na području Kolašina: “Best Montenegro investments” iz Budve najavio je gradnju hotela na parcelama uz put od sela Rijeka Mušovića, prema skijalištima, a podgorička kompanija “Magnum Development” iz Podgorice gradiće hotel u centru grada, na lokaciji u neposrednoj blizini hotela “Bjanka”.

Time se nastavlja interesovanje investitora za gradnju hotelskih objekata u Kolašinu, u kome se trenutno gradi više hotela i turističkih naselja. Od ukupno 15 projekta razvojnih projekata koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva, čak sedam ih je na području te opštine.

Prema podacima iz Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu, budvansko preduzeće namjerava da podigne hotel sa pratećim sadržajima, ukupne površine blizu 6.000 kvadrata, kao i i deset višeporodičnih smještajnih jedinica. Hotel će, prema dokumentaciji, imati 42 sobe i 22 apartmana, dok će se vile sastojati od po dva, odnosno, po četiri apartmana.

Objekat u centru Kolašina planiran je kao hotel sa četiri zvjezdice i, prema opisu projekta, imaće 82 sobe i 20 apartmana. Takođe, i spa, bazen i fitnes centar.

U Kolašinu je u toku izgradnja hotela “Breza“ u istoimenom kolašinskom naselju. Planirano je da taj objekat, kategorije pet zvjezdica, ima 148 smještajnih jedinica. “Resort & Spa”, kapaciteta 93 smještajne jedinice, odnosno 380 ležaja, realizuje istoimeno podgoričko preduzeća, a predračunska vrijednost investicije je 11,3 miliona eura.

Kako je najavljeno hotel “Bjelasica 1450” biće jedan od najvećih u Kolašinu, sa 19 hiljada metara kvadratnih. Investitor tog turističkog objekta je Društvo “Bjelasica 1450” DOO Podgorica, čiji je osnivač “Zetagradnja” DOO Podgorica. U tom hotelu biće 168 apartmana.

“Montis hotel & resort” trebalo bi da bude završen 2024. godine. Planirani hotelski kompleks imaće pet zvjezica, a vrijednost investicije procijenjena je na 21,07 miliona eura. Investitor tog projekta je kompanija “Montenegro luxury hotels and resorts” iz Kotora. Trebalo bi da ima 238 smještajnih jedinica, to jest 25 apartmana i 213 soba.

“Elite Hotel & Residence” gradi AD “Garnet Investment Montenegro Limited”, koji je u svom biznis planu naveo da će u izgradnju hotela uložiti 11,44 milona eura. Taj hotel sa četiri zvjezdice imaće 150 smještajnih jedinica.

Hotel “D” sa depadansom “E” po kondo modelu investicija je preduzeće AD “Ski Resort-Kolašin”. Imaće četiri zvjezdice, a investicija je skoro osam miliona eura. Hotelski kompleks imaće ukupno 116 smještajnih jedinica. “K 16“ trebalo bi da bude završen za dvije i po godine, kapaciteta je 116 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti oko šest miliona.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor