Search
Close this search box.

Bulevar prema Danilovgradu možda prije roka

Radovi na izgradnji bulevara od Podgorice prema Danilovgradu teku planiranom dinamikom i do sada smo zadovoljni šta smo i koliko uradili, saopšteno je iz kompanije Bemaks, koja je izvođač radova na ovoj dionici.

Bulevar prema Danilovgradu

Rekonstrukcija magistralnog puta i izgradnja bulevara je počela u julu prošle godine. Investitor je Uprava za saobraćaj, a ugovorena vrijednost radova je 24 miliona eura.

“Predviđeni rok za završetak radova je jul naredne godine. Trenutno smo ispred predviđene dinamike i nadamo se da ćemo radove završiti prije roka. Međutim, trenutna situacija sa virusom kovid-19 se odražava i na građevinarstvo pa ne možemo biti sigurni šta će biti za nepune dvije godine”, kazali su Pobjedi iz Bemaksa i dodali da se radovi izvode u skladu sa pravilima struke.

Iz Bemaksa su saopštili da je dužina dionice koja je predmet rekonstrukcije 15 kilometara – od Komanskog mosta do kružnog toka na ulazu u Danilovgrad.

“Poprečni presjek saobraćajnice čine četiri saobraćajne trake širine po 3,25 metra, odnosno po dvije za svaki smjer vožnje, razdjelno ostrvo širine 4,5 metara, bankine, berme, obostrani trotoar širine dva metra je projektovan na ulazu u Podgoricu (500 metara) i na ulazu u Danilovgrad (800 metara)”, naveli su iz Bemaksa.

Predviđena je izgradnja nove kolovozne konstrukcije, saobraćajne signalizacije, javne rasvjete, potpornih zidova, rekonstrukcija postojećih mostova Mareza, Komanski, Matica i Sušica, izgradnja novih mostova paralelno sa postojećim, propusta na trasi, atmosferske kanalizacije. Na trasi se predviđa i izgradnja autobuskih stajališta i kružnih tokova kod JU Komanski most, skretanja za Ćafu i Baloče, Bandiće, Novo Selo, Jastreb i Strahiniće i za Ćurilac.

Na ovom poslu je angažovano 100 mašina i isto toliko radne snage.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor