Kavarić: Prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom – istorijska sramota na obrazu Vlade Crne Gore

Nije poznato da je ikada u istoriji Crne Gore došlo do prekida diplomatskih odnosa Crne Gore sa Ruskom federacijom.

Piše Dalibor Kavarić, advokat

Sa onom Ruskom federacijom, nasljednicom carske Rusije, čiji su Patrijarsi, Mitropoliti, Vladike, Igumani, ruski carevi i plemići, vidom i nevidom, javno i tajno, šakom i kapom, u zlatnim kovčezima i kožnim tobocima, na lađama i carskim kočijama, Crnoj Gori poklonili na oke zlata i na milione rubalja, za našu državu, za našu Crkvu, za naše slavne i krvave bitke, za našu slobodu, za našu Vladu i za naše Ministre vanjskih poslova, koji to veoma cijene..

Upravo je Bog i Ruska Crkva; zaslužna za fizički i duhovni opstanak današnje Crne Gore, jer bez ruskog baruta i olova, bez ruskih slova i hartije, ostali bismo neprosvijećeno pagansko pleme, što smo i bili prije Ruskog pokroviteljstva i zaštite.

Najveći dometi spoljne politike ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i Ranka Krivokapića je to što su protjerali srpskog ambasadora, i prouzrokovali prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom. To je najveći domet kadrova Mila Đukanovića i Zdravka Krivokapića.

Naime, kao što je poznato, danas je Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori saopštila da obustavlja rad konzularnog odjeljenja Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori, na neodređeno vrijeme, radi neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti prema Ruskoj Federaciji.

To je prvi put u našoj istoriji da će se za konzularne usluge građani Rusije morati obraćati ambasadama Ruske Federacije u drugim zemljama.

Svakako, svaki građanin će imati priliku da pokaže što misli o ovakvim, sramnim i izdajničkim radnjama Đordja Radulovića, Ranka Krivokapića, Sava Kentere i drugih progonitelja i mrzitelja ruskog i srpskog naroda, ambasadora i diplomatije..

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor