Search
Close this search box.

Katnić: Nisam imao saznanja da je postojala lična komunikacija između pokojnog Vukotića i Abazovića

Bivši specijalni državni tužilac Milivoje Katnić reagovao je na izjavu specijalnog državnog tužioca Vukasa Radonjića koja je data na Gradskoj RTV, istakavši da iz iste ne može da zaključi da li je tu izjavu dao u svoje lično ime ili kao potparol Specijalnog državnog tužilaštva.

“No, sve jedno. On ima pravo i obavezu, u skladu sa zakonom, da cijeni dokaze koji se odnose na određeno lice pa i u konkretnom sličaju na premijera kome je izglasano nepovjerenje Dritana Abazovića, te da, nakon svestrane ocjene tih dokaza, nađe ili utvrdi da u odnosu na konkretno lice postoje ili ne postoje dokazi da je počinilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, a iz nadležnosti je SDT-a. Nije mi jasno zašto je u tom kontekstu pominjao mene kao bivšeg glavnog specijalnog tužioca”, kazao je Katnić.

U vezi njegovih postupanja iz SDT-a, kojim je rukovodio, a u vezi dokaza iz kojih proizilaze činjenice da bi Abazović mogao biti u vezi sa određenim kriminalnim grupama, konkretno sa takozvanim “škaljarskim klanom”, i dokaza koje su on (Katnić) i Specijalno policijsko odjeljenje posjedovali, Katnić navodi da je SDT posjedovalo određene dokaze u vezi jednog krivičnog predmeta koji se vodio protiv “budvanske kriminalne grupe”.

“Riječ je o dokazima koji su pribavljeni mjerama tajnog nadzora, po odobrenju nadležnog Višeg sud u Podgorici. Nezavisno od toga, imali smo u posjedu i određene dokaze sa Sky aplikacije, sa kojima je javnost upoznata sa M portala, a koji su se odnosili na komunikaciju pokojnog Jovana Vukotića i policijskog službenika D.M. Međutim, ja nijesam imao saznanja da je postojala lična komunikacija između pokojnog Vukotića i gospodina Dritana Abazovića sve do trenutka dok to nije objavljeno na M portalu. Saznanje da je ta komunikacija postojala me je iznenadilo i, iskreno rečeno, ozbiljno zabrinulo”, naglasio je Katnić.

 

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor