Katnić: Abazović je dolazio u moju kuću na selo, kodno ime mu je “brat”

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da bivši vioski funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović nikada ne bi bio osuđen da nije priznao krivično djelo.

Katnić je to rekao govoreći o metodama rada njegovog tima kojim je rukovodio dok je bio glavni specijalni tužilac.

On je najavio da će protiv odlazećeg premijera Dritana Abazovića podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, zato što je rekao da je u vezi sa švercerima duvana.

“To je potpuna neistina. Nikad u životu nijesam uzeo cigar u ruku, smatram ga ne manje štetnim nego drogu. Takođe, ne poznajem ljude iz Bemaksa, možda smo se na neko pokajanje sreli, ali ja to ne znam. Ta firma je donirala školu od nekolika miliona, pa neka ovi drugi od onih 21 milion doniraju”, kazao je Katnić na Gradskoj televiziji.

Ranije je, kako navodi, planirao da podnese prijavu zbog Abazovića zbog planiranja njegove likvidacije.

“Na SKY aplikaciji su postojali podaci koji su potvrdili da su dva lica iz Crne Gore planirala da, kad meni prestane funkcija, izvrše moju likvidaciju. Sve je bilo savršeno i tehnički pripremljeno”, naveo je on.

Tad je, kako dodaje, bila pripremljena likvidacija i Saše Čađenovića.

“Abazović je imao kodni naziv Brat, zato sam ga ja često tako zvao”, kazao je on.

Ranije nije reagovao, kako kaže, jer su “izdajnici, proklete im duše, iznijeli sve informacije i obavijestili Abazovića o našim saznanjima”.

“Abazović je, kad je saznao za mjere nadzora, zaprijetio policijskim službenicima”, tvrdi Katnić.

Nakon njegovog odlaska iz Specijalnog državnog tužilaštva, kaže Katnić da je sve rastureno.

“Abazović je dolazio u moju kuću na selo, poslao ga je jedan moćan entitet, ali on je odmah počeo da mi postavlja uslove koje ja ne mogu da ispunim. Abazović je samo simulirao saradnju, a mene želio da predstavi kao čovjeka koji štiti kriminalce”, kazao je Katnić.

On je rekao da je bio šokiran jer ih iz Europola nisu obavijestili da se sprema ubistvo glavnog specijalnog tužioca, 2-3 policajca, Zorana Lazovića, njegovog sina Petra i Saše Čađenovića na brutalan i gnusan način.

“Ja sam došao do zaključka da ovi iz Europola i nisu baš razumjeli SKY aplikacije. To je moj zaključak, a on je uvijek dobar. I da su htjeli da se proslave ovi naši iz Europola, odnosno kontakt tačke. Da puste da nas ovi pobiju, imali bi dokaze da ih pohapse. To se kaže jednim metkom, neću reć dva zeca, jer držim do sebe da sam lav, znači dva lava”, rekao je bivši specijalni državni tužilac.

izvor.adria tv

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor