Search
Close this search box.

Još sedam oboljelih iz Bijelog Polja

U Crnoj Gori su u posljedna 24 sata preminule tri osobe koje su bile pozitivne na COVID 19. Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 432 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 69 novopozitivnih slučajeva infekcije, a prijavljen je oporavak 161 pacijenta.Trenutno oboljelih u Crnoj Gori je 1242, a na 100 hiljada stanovnika taj broj je 197.

“Novopozitivni su iz Podgorice 23, Nikšića 17, Bijelog Polja sedam, Bara pet, Budve četiri,  Beranama,  Pljevalja,  Herceg Novog po tri, Ulcinja, Kotora, Cetinja i Plužina po jedan”, kazali su iz IJZ.

Od posljednjeg presjeka Institutu su prijavljena tri smrtna ishod kod pacijenata iz Pljevalja, Bijelog Polja i Rožaja. Preminuli pacijenti su bili 1957, 1961 i 1931 godište. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 51 a od početka godine 60.

“U jučerašnjem presjeku broj oporavljenih pacijenata sa teritorije, za koju je nadležna epidemiološka služba Doma zdravlje Rožaje, administrativnom greškom presjek je uvećan za 15 lica koja su završila sa kućnom izolacijom jer su bili kontakti a ne oboljeli slučajevi, tako da je broj aktivnih slučajeva u Rožajama korigovan i prema izvještaju lokalne HES trenutno iznosi 15”, pojasnili su iz IJZ.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3480.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor