Search
Close this search box.

Još 78 inficiranih virusom korona, u Bijelom Polju

Laboratorije Instituta za javno zdravlje od posljednjeg presjeka analizirale su 375 uzoraka, od tog broja 78 je bilo pozitivnih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Iz IJZ su naveli da su u protekla 24 sata analizirali 375 uzoraka na novi koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 48, Nikšića 11, Herceg Novog sedam, Pljevljima tri, Kotoru, Beranama i Baru po dva, a u Bijelom Polju, Cetinju i Rožajama po jedan novooboljeli.

“Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna mjeseca od COVID19 je 16”, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ su kazali da je oporavak potvrđen kod još devet slučajeva, čime je ukupan broj oporavljenih porastao na 42.

“Uzimajući u obzir preminule i oporavljene, broj aktivno oboljelih COVID19 slučajeva u Crnoj Gori trenutno je 1.522. Većina novooboljelih su kontakti prethodno registrovanih slučajeva”, dodaje se u saopštenju.

U Podgorici je aktivno 595 slučajeva koronavirusa, u Rožajama 221, Bijelom Polju 152, Beranama 81, Budvi 64, Nikšiću 61, Pljevljima 59.

Na Cetinju je aktivno 56 slučajeva, u Baru 55, Kotoru 52, Tivtu 29, Herceg Novom 28, Ulcinju 18, Gusinju 17.

U Petnjici je aktivno 11 slučajeva, Danilovgradu devet, a u Andrijevici, Tuzima i Žabljaku po jedan.

Iz IJZ su kazali da je navedeni broj po opštinama podložan promjeni kako se budu prikupljali epidemiološki podaci određeni pacijenti mogu biti reklasifikovani spram opštine prebivališta a ne prema uputnoj zdravstvenoj ustanovi.

“Ukupan broj sprovedenih PCR testova u Crnoj Gori, računajući i analize sprovedene u Njemačkoj je 27.742”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor