Joković: O Mandićevoj ponudi prvo da se izjasne oni koji su srušili Vladu

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu, ministar poljoprivrede i predsjednik Socijalističke narodne parije Vladimir Joković kazao je za BORBU da će SNP razmotriti ponudu za razgovor predsjednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića kada se izjasne oni koji su srušili Vladu Dritana Abazovića.

“Što se SNP-a tiče, mi smo uvijek spremni da razgovaramo. Mislim da prvo oni koji su oborili ovu Vladu treba da kažu da li imaju dogovor sa DPS-om i da li žele da uopšte pričaju sa starom parlamentarnom većinom. To je isti model kao onaj koji su oni sproveli tokom zasijedanja parlamenta kada smo mi pokušali rekonstruisati postojeću Vladu, gdje su rekli da im donesemo 32 potpisa, pa će oni razmotriti to”, kazao je Joković.

Lider SNP-a  naglašava da je na njima da li prihvataju ponudu DF-a.

“Oni koji su srušili Vladu neka kažu šta žele. Ovdje mislim na Demokrate i na one druge koji su srušili Vladu, a zna se koji su. Moramo vidjeti da li oni prihvataju sve ovo i kad vidimo da li ima smisla, naravno, mora se konsultovati i URA jer bez njih nema većine. URA je bila izuzetno korektna prilikom svih ovih procesa. Mi negdje naprosto smatramo da treba da ostanemo zajedno”, kazao je Joković.

On ističe da je besmisleno razgovarati o većini, jer te većine nema bez URE i SNP-a.

“Prvo bi trebalo da se izjasne oni za koje smatram da imaju dogovor sa Demokratskom partijom socijalista”, zaključio je Joković za BORBU.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor