Joković bi pomogao malinarima ako Abazović odobri

Iz Ministarstva poljoprivrede kažu da mogu pomoći malinarima kroz interventnu politiku, ali da to treba Vlada da odobri. Zakonom o poljoprivredi predviđeno da Vlada može da primjenjuje interventne mjere kupovine i prodaje, pomoći skladištenju i povlačenju sa tržišta određenih poljoprivrednih proizvodaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) nema zakonske mogućnosti da pomogne malinarima sa sjevera, ali to može uraditi Vlada na osnovu Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, koji predviđa interventne mjere podrške koja bi u ovom slučaju iznosila do 875.000 eura.

Ovo je rečeno “Vijestima” iz MPŠV kojim rukovodi ministar Vladimir Joković, na pitanja da li će taj resor ispuniti zahtjeve grupe malinara i zašto ih niko iz Vlade ne prima na sastanak, dok iz kabineta premijera Dritana Abazovića nisu odgovorili na pitanja.

Grupa malinara je danima protestovala u Bijelom Polju zbog nemogućnosti plasmana 350 tona maline koja je zarobljena u hladnjačama i što Ministarstvo poljoprivrede “nema sluha za njihove probleme”. Oni su ogorčeni i što ih Abazović nije primio na sastanak.
Izvor: Vijesti
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor