Jeftiniji paracetamol, kardiopirin, presing…

Građani od juče u 206 apoteka širom Crne Gore mogu da kupe određene ljekove i dijetetske proizvode po sniženim cijenama, u sklopu akcije „Stop inflaciji“, koju je pokrenulo Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, a priključilo se Ministarstvo zdravlja, u dogovoru sa predstavnicima ZUA „Montefarm“ i lancima privatnih apoteka.

Tako su u „antiinflacionoj korpi“, između ostalih, ljekovi poput kardiopirina, andola, rapidola S, blokmaxa, paracetamola, presinga, snupa, kafetin kolda, pikovit sirupa, imunocinka za djecu, premama dua, bulardija, prolifa, kao i hrana za bebe i drugi proizvodi.

Akciji se, uz prvobitnih 179 apoteka, ove sedmice priključilo još devet lanaca sa 27 apoteka, tako da je trenutno 206 apoteka koje će od danas do 30. juna izdavati građanima određene ljekove, suplemente i hranu za bebe po povoljnijim cijenama.

U akciji „Stop inflaciji“ učestvuju sljedeće apoteke: „Montefarm“, „Tea Medika“, „Benu“, „Kozmetiks“, „Help“, „Meditas“, „Lukić“, „Latković“, „Galenus“, „Prima farm“, „Prima“, „Lara farm“, „Prima S“, „Stanić“, „Remedia Nikšić“,

„Villa“, „Gušmirović“, „Medicor“, „Optima farm“ i „Remedia Tuzi“.

U apotekama „Benu“ ibuprofen će koštati 1,60 eura, andol 1,53 eura, febricet 0,80, strepsililsi plus 4,81 eura, probiotik Ivančić i sinovi, 4,08 bulardi probiotik za djecu 6,23 eura, dok za presing treba izdvojiti 2,68. U Kozmetiks apotekama rapidol S sada košta 1,92 eura, a kardiopirin 2,14 eura, dok je za premama potrebno izdvojiti 9,55 eura.

U Meditas apotekama kardiopirin iznosi 2,14 eura, presing 2,68, dok je za oligovit potrebno izdvojiti 6,04.

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor