Search
Close this search box.

Jačati vladavinu prava i borbu protiv korupcije

Savjet Evrope posvećen je jačanju vladavine prava na Zapadnom Balkanu i Crna Gora može računati na našu podršku i pomoć, rekao je generalni direktor za ljudska prava i vladavinu prava Savjeta Evrope Hristos Jakumopulus. On je naglasio da je “Horizontal Fasiliti za Zapadni Balkan i Tursku 2019 – 2022“ veoma koristan projekat za jačanje vladavine prava u regionu i bolju koordinaciju između svih zainteresovanih strana.

U Budvi je u toku završna regionalna konferencija zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope “Horizontal Fasiliti za Zapadni Balkan i Tursku 2019 – 2022“.

Jakumopulus je ukazao da su posebno važni medijska sloboda i jačanje borbe protiv korupcije.

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić naveo je da se nekad u regionu ne  koristi sve što možemo i što imamo na raspolaganju.

“Zahvaljujemo Savjetu Evrope na svoj pomoći, najstarijoj panevropskoj organizaciji, od koje je dijelom, uostalom, i nastala Evropska unija. Rat u Ukrajini ujedinio nas je oko vrijednosti u vezi  kojih nema dileme”, naveo je, između ostalog, ministar.

On je naglasio da je Crna Gora svjesna koliko je vladavina prava važna.

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa rekla je da je EU svjesna  koliko je važno jačati vladavinu prava i unaprijediti legislativu u oblasti borbe protiv korupcije.

“Možete računati na našu podršku”, istakla je Popa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor