Search
Close this search box.

Izabran novi Odbor direktora, nije razmatrana odluka o kupovini Željezare

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan Šaranović, Tahir Đonbaljaj, Brankica Mosurović, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Emir Strujić i Milutin Đukanović.
Na Skupštini akcionara nije se razmatralo o davanju saglasnosti da se krene u kupovinu Željezare, jer predstavnik državne, državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao da Vlada nije zauzela stav i da nije u mogućnosti da se izjasni po tom pitanju.

On je Odboru predložio da pripremi materijal i da sa svim prethodnim dokumentima koji mogu dati opravdanost ovoj investiciji pošalje Vladi.

Ispred zgrade gdje je održana Skupština, okupljeni su bili radnici Željezere koji su čekali ishod Skupštine akcionara. Danas su, kažu, očekivali drugačiju odluku.

“Dajemo im šanse i šanse, ali mislim moramo i mi malo sačekati da vidimo šta i kako, ali mislim da je ovo stvarno više nego smiješno, došao je čovjek danas ođe i saopšti da Vlada nema stav. Taj čovjek Šahmanović misli da se sprda sa radnicima Željezare, doći ćemo mi kod njega, pred njegovu kancelariju, nije problem”, rekao je predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović.

Poručio je da radnici neće odustati.

“Ako misle da nas slome sa ovim što rade, neće nas slomiti. To nek im bude jasno. Sve je ovo dosad neozbiljno, samo smo mi bili ozbiljni. Sve smo vjerovali i nadali se i evo gdje smo došli”, kazao je Vujović.

Predsjednik odbora direktora EPCG-a Milutin Đukanović rekao je da će uraditi biznis plan za preuzimanje Željezare.

“Mislim da će po tom pitanju biti dobro raspoloženje i u novom Odboru direktora gdje je ostalo pet starih članova. Mislim da ćemo brzo da idemo u tom pravcu.”, rekao je Đukanović.

Podsjetimo, Skupština akcionara Elektroprivrede je na današnjoj sjednici trebala da odlučuje o kupovini imovine Željezare.

Vlada je sa 15 miliona eura kupila akcije EPCG, koje su bila takozvane akcije u sopstvenom vlasništvu te kompanije. EPCG je na taj način dobila novac kojim može kupiti imovinu bivšeg nikšićkog giganta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor