Iz MUP-a za „Dan“: Brđanin formirao komisiju, ispituju postupanje policajaca tokom tragedije na Cetinju

Preduzete su aktivnosti prikupljanja i analize obavještenja, dokaza, te izuzimanje video-snimaka sa nadzornih kamera koje se nalaze u blizini lica mjesta, saopšteno je iz MUP-a

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin donio je odluku o obrazovanju komisije za ocjenu postupanja službenika policije prilikom tragedije na cetinju, u kojoj je Cetinjanin Vuk Borilović (34), 12. avgusta iz lovačke puške ubio deset sugrađana. To je za „Dan“ potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Na osnovu člana 96 Zakona o unutrašnjim poslovima, direktor Uprave policije donio je odluku o obrazovanju Komisije za ocjenu okolnosti pod kojima su upotrijebljena sredstva prinude. Članovi komisije su dva glavna policijska inspektora iz Uprave policije, od kojih je jedan predsjednik komisije, jedan član je predstavnik sindikata Uprave policije i četvrti član komisije je predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova – precizirano je u odgovoru.

Kako se dodaje, preduzete su aktivnosti prikupljanja i analize obavještenja, dokaza, te izuzimanje video-snimaka sa nadzornih kamera koje se nalaze u blizini mjesta nesrećnog događaja.

– U proceduri je izrada zapisnika i mišljenja, te će ocjena komisije u odnosu na postupanje policijskih službenika na Cetinju 12. avgusta, biti završena u najkraćem mogućem roku – navode iz MUP-a.

Podsjetimo, u nezapamćenoj tragediji u naselju Medovina na Cetinju, 12. avgusta popodne, Cetinjanin Vuk Borilović (34), usmrtio je iz lovačke puške deset sugrađana i ranio šest. Nakon toga i on je lišen života, a još uvijek se utvrđuje da li ga je usmrtio policajac ili sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

U prvim danima nakon tragedije, pojedini mediji prenosili su tvrdnje Cetinjana, koje su se kosile sa zvaničnim saopštenjima policije. U jednom slučaju, Cetinjanin Aleksandar Radunović Popaj saopštio je da je prvi poziv tragičnog dana uputio dežurnoj policijskoj službi u 15.22 sata, dok su iz policije tada u prvom saopštenju naveli da su prvi pozivi građana bili u 15.30 sati. Policija je prije dva dana izašla s novim saopštenjem, navodeći da su službenici Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije utvrdili da uređaj registrafon, koji se nalazi u OB Cetinje, ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi.

I ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić naveo je juče da izjavu Cetinjanina Aleksandra Radunovića Popaja ne demantuju, niti je iz Uprave policije precizirano tačno vrijeme prijave pucnjave na Cetinju,.

– Nijednom nijesam saopštio u koliko časova je tačno prijavio građanin kad se desio zločin i Uprava policije nije izričito precizirala u koliko je sati prijavljena pucnjava. Stav Uprave policije je da se vremenski period na registru i na telefonu građanina nije poklapao. Dok se ne utvrde sve činjenice i okolnosti, mi ništa ne možemo znati. Tek nakon kompletnih izjava svih ljudi koji su bili na mjestu zločina, znaće se sve – kazao je juče ministar.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor