Ibrahimović pisao Timonijeu: Francuska da pomogne u prevazilaženju sadašnjeg zastoja Crne Gore u procesu evropskih integracija

Lider Bošnjačke stranke i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović, uputio je pismo ambasadoru Francuske u Crnoj Gori Kristijanu Timonijeu. Ibrahimović je Timonijeu čestitao preuzimanje šestomjesečnog predsjedavanja Francuske EU i izrazio uvjerenje da će Francuska pomoći razvoju demokratskih procesa u Crnoj Gori i prevazilaženju sadašnjeg zastoja Crne Gore u procesu evropskih integracija.

Pismo Ibrahimovića prenosimo u cjelosti:

Vaša Ekselencijo,

Koristim priliku da Vam u ime Bošnjačke stranke i svoje lično, čestitam preuzimanje šestomjesečnog predsjedavanja Francuske EU u prvoj polovini 2022. godine. Imajući u vidu izuzetnu ulogu Francuske i francuskog društva u razvoju demokratije u Evropi i svijetu, kao i veoma složene političke procese u Crnoj Gori tokom 2020 i 2021. godine, duboko smo uvjereni da ćete svojim uticajem i doprinosom pomoći razvoju demokratskih procesa u Crnoj Gori i prevazilaženju sadašnjeg zastoja Crne Gore u procesu evropskih integracija.

Bošnjaci u Crnoj Gori su skoro plebiscitarno dali bezrezervnu podršku obnovi nezavisnosti Crne Gore 2006. godine i stoprocentno podržali prioritetnu spoljno političku orjentaciju države u pravcu evropskih i euroatlantskih integracija.

Bošnjačka stranka, kao autentični i legitimni predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, u kontinuitetu predstavlja nezamjenjiv konstruktivan faktor na političkoj sceni u državi. Bezrezervno ćemo nastaviti da doprinosimo promociji i zaštiti sveukupnih ljudskih prava i razvoju multietničkih i multikulturalnih odnosa i razvoju građanskog društva na lokalnom i državnom nivou, u skladu sa evropskim vrijednostima, normama i standardima.

S obzirom da su lokalne zajednice na sjeveru Crne Gore, gdje manje brojni narodi u najvećoj mjeri egzistiraju, ujedno su i najnerazvijeniji djelovi države, očekujemo vašu podršku na implementaciji odredbi Rezolucije Evropskog parlamenta od 13. novembra 2018. o minimalnim standardima za manjine u EU-u (2018/2036(INI) i poboljšanju statusa manjinskih zajednica u aktuelnoj, vrlo kompleksnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor