SNP:Pronaći način da se pomogne proslavljenoj glumici Vesni Pećanac

Socijalistička narodna partija Crne Gore apeluje na nadležne institucije u Crnoj Gori da pronađu način da pomognu proslavljenoj glumici Vesni Pećanac, koja živi u uslovima nedostojnim čovjeka.

Javnost je ostala šokirana fotografijama koje su juče objavljene, a na kojima se vidi Pećanac u jednoj narodnoj kuhinji u Beogradu.

Više je nego nečovječno što Crna Gora za toliko godina nije imala sluha za subdinu udovice čuvenog reditelja Živka Nikolića i što nije učinila ništa kako bi joj olakšala život. Nije to sramota ove ili one vlasti, to je sramota svih nas i konačno je došlo vrijeme da uradimo nešto da ispravimo ovu nepravdu.

Ne smijemo više dozvoliti da Vesna Pećanac provodi život u bijedi i siromaštvu, već joj se, saglasno njenom doprinosu afirmaciji crnogorske kulture, mora obezbijediti adekvatna penzija koja će joj pomoći da zadovolji osnovne potrebe.

Toliko Crna Gora duguje i Vesni Pećanac i Živku Nikoliću koji je proslavio Crnu Goru svojim filmovima. Sada je trenutak da pokažemo da imamo osjećaj odgovornosti i obzira prema onima koji su pronosili dobar glas o našoj zemlji širom svijeta, naveli su iz  Socijalističke narodne partije Crne Gore u saopštenju koje je dostavljeno portalu sjevercg.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor